У Мінекології не знають, чому Юзівське родовище віддали компанії віком 1 місяць

Четвер, 4 серпня 2016, 09:34

Міністерство екології та природних ресурсів не було залучено до проведення конкурсу щодо вибору інвестора для реалізації угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Юзівська - найбільшого потенційного родовища сланцевого газу в Україні.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр екології Остап Семерак.

"Конкурс в черговий раз продемонстрував необхідність реформи у системі надрокористування, яка вже готується у Міністерстві з залученням широкого кола експертів та міжнародних партнерів", - заявив міністр.

"Залишаюся послідовним прихильником запровадження чітких, прозорих та конкурентних правил в надрокористуванні, запровадження аукціонів замість існуючої системи закритих конкурсів", - прокоментував він результати проведеного конкурсу.

Реклама:

Семерак зазначив, що під час розгляду результатів цього конкурсу Мінекології буде вимагати від членів конкурсної комісії пояснень причин перемоги даної компанії та повної інформації про всіх учасників конкурсу.

Нагадаємо, нещодавно були оприлюднені результати конкурсу на залучення інвестора для реалізації угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки "Юзівська".

За повідомленнями ЗМІ переможцем конкурсу стала нещодавно зареєстрована в Нідерландах компанія Yuzgas B.V.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: