"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Києві накрили "конверт", через який відмили 300 мільйонів

Середа, 31 серпня 2016, 20:30

У Києві податківці викрили "конвертаційний центр", через який було проконвертовано понад 300 мільйонів гривень.

Про це повідомив перший заступник начальника Головного управління ДФС у Києві Ігор Скороход, передає прес-служба відомства.

За його словами, вказаний "конвертаційний центр" діяв на території Київської області, загальний обсяг незаконно проконвертованих коштів становив понад 300 мільйонів гривень. Орієнтовні втрати бюджету становлять близько 50 мільйонів гривень.

"У рамках розслідування кримінального провадження встановлено, що група осіб організувала роботу "конвертцентру", який надавав підприємствам реального сектору економіки послуги з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових грошових коштів у готівку", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як наголошується, з метою прикриття незаконної діяльності зловмисники зареєстрували і придбали корпоративні права 4 фіктивних суб'єктів господарської діяльності.

"Легальні підприємства перераховували безготівкові кошти за нібито придбані товарно-матеріальні цінності, надані послуги та виконані роботи на розрахункові рахунки фіктивних підприємств. Надалі, грошові кошти знімалися готівкою учасниками центру для передачі замовникам, за винятком 10-12% за конвертацію", - повідомляє прес-служба.

"У результаті проведених восьми обшуків було виявлено та вилучено 860 тисяч гривень готівкою, 4 печатки фіктивних підприємств, комп'ютерна техніка, електронні носії інформації, первинні бухгалтерські документи. Слідство триває", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!