"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Санкції проти РФ потрібно посилити - посол України в Латвії

Середа, 31 серпня 2016, 19:03

Розмови про послаблення санкцій проти Росії не мають під собою підґрунтя, навпаки – логічно було б їх посилити.

Про це у своїй статті на порталі Delfi написав посол України в Латвії Євген Перебийніс.

Зокрема, він назвав санкції протии росії "мінімальним покаранням, яке цивілізований світ може застосувати проти міжнародного злочинця".

"Абсолютно очевидно, що будь-які розмови про послаблення або зняття санкцій сьогодні не мають під собою жодних підстав. Росія поки не збирається виконувати Мінські домовленості, оскільки деескалаціяситуації на Донбасі і його повернення в українське правове поле прямо суперечить її меті — дезінтеграція України та перешкоджання її зближення з ЄС" - зазначив Перебийніс.

Реклама:

"І якщо санкції з якихось причин ще не досягли бажаного результату, то логічною відповіддю на це стало б їх посилення, а не послаблення. Прояв слабкості в цій ситуації став би неправильним, короткозорим і небезпечним сигналом агрессору" - наголосив посол.

При цьому він зазначив, що дискусія про скасування санкцій стимулюється з Росії, оскільки вона попри свої заперечення зазнає збитків від них.

Нагадаємо, раніше скасувати санкції проти Росії закликав президент Чехії Мілош Земан, а також прем’єр Словаччини Роберт Фіцо.

Європйеська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!