Україно-американський стартап Galactic Exchange отримав 1,25 мільйона доларів

Середа, 31 серпня 2016, 11:36

Україно-американський стартап Galactic Exchange, який працює з Big Data, отримав фінансування в сумі 1,25 мільйона доларів від Floodgate і Signia Venture Partners.

Про це повідомляє ITC.

Як зазначається, угода була закрита ще на початку серпня, але публічно про це було оголошено тільки зараз.

Після певних досліджень в сфері Big Data стартап розробив контейнерно-віртуалізовану кластерну комп'ютерну платформу ClusterGX. Вона орієнтована на бізнес, який з її допомогою зможе простіше, швидше і дешевше обробляти великі обсяги даних.

Реклама:

Платформа ClusterGX дозволить створити Hadoop/Spark кластер всього за 5 хвилин навіть без досвіду у відповідних сферах. Передбачається, що лінійка продуктів ClusterGX буде доступною для завантаження в кінці вересня.

Роком раніше Floodgate і Signia Venture Partners вже інвестували кошти в стартап Galactic Exchange.

Одним із співзасновників стартапу Galactic Exchange є Костянтин Хладко, який народився в Харкові, але в 1998 році переїхав до США. Він був фізиком в Лос-Аламоській національній лабораторії і Стенфордському університеті.

У Стенфорді йому довелося працювати спільно з Бобом Лафліном, який став лауреатом Нобелівської премії з фізики в 1998 році. Іншим співзасновником Galactic Exchange став Роберт Мастарда - підприємець у сфері стартапів.

Він переїхав до США з Великобританії в 2006 році. Мастарда також виступив в ролі інвестора в першому раунді фінансування стартапу і став головним виконавчим директором після розробки прототипу продукту.

Штаб-квартира стартапу Galactic Exchange розташована в Кремнієвій долині, а команди розробки розділені між офісами в Харкові і Менло-Парку (Каліфорнія).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!