СБУ затримала одного з фігурантів справи банку "Михайлівський"

Вівторок, 30 серпня 2016, 08:51

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури затримали у Києві одного з ключових фігурантів справи щодо розкрадання 2,3 мільярда гривень банку "Михайлівський".

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що затриманий очолював комерційну структуру, створену топ-менеджментом банку для залучення грошей фізичних осіб під "привабливі" умови. Отримані гроші зловмисники спрямували на кредитування власних бізнес-проектів.

Рахунки фізосіб були відкриті у банку "Михайлівський". Тож після його ліквідації фінансові втрати вкладників повинен компенсувати Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Реклама:

Бізнесмену оголошено про підозру в скоєнні злочину передбаченого ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 218-1 Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Триває досудове слідство.

Раніше у керівників банку "Михайлівський" пройшли обшуки. Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави.

У травні в банк "Михайлівський" була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

 23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!