"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту Brent піднялася вище 42 доларів за барель

Середа, 3 серпня 2016, 16:47

Вартість нафти Brent перевищила позначку в 42 долара за барель у середу, впавши до мінімуму квітня в попередню сесію, після виходу даних про зниження запасів у США, а також на тлі слабкого долара.

Про це свідчать дані торгів, передає Рейтер.

У той же час подальше зростання може бути складним, вважають аналітики, оскільки настрої залишаються знижувальними.

Надлишок запасів, який чинить тиск на вартість нафти, може збільшитися в разі відновлення експорту нафти з портів Лівії, які були закриті з 2014 року.

Реклама:

До 15:09 ф'ючерси на нафту Brent подорожчали до 42,08 долара за барель, на 0,67% вище попереднього закриття. У вівторок вартість марки знизилася до 41,51 долара, мінімального показника з 18 квітня.

Ф'ючерси на нафту WTI до цього часу торгувалися біля позначки 39,80 долара за барель, на 0,73% вище попереднього закриття.

Дані Американського інституту нафти (API) у вівторок показали, що запаси нафти впали на 1,34 мільйона барелів до 518,7 мільйона за тиждень, що завершився 29 липня, однак цей результат практично збігся з очікуваннями аналітиків.

Дані Управління енергетичної інформації (EIA) будуть опубліковані о 17:30. Опитані Reuters аналітики очікують скорочення запасів нафти і нафтопродуктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!