"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банківська група Standard Chartered скоротила прибуток втричі

Середа, 3 серпня 2016, 15:02

Банківська група Standard Chartered за підсумками першого півріччя 2016 року скоротила прибуток, що припадає на акціонерів головної компанії, в 3 рази - до 509 мільйонів доларів.

Про це йдеться в релізі фінансової компанії, передає "Прайм".

Скоригований чистий прибуток на звичайну акцію за підсумками звітного періоду становив 11,9 цента проти 55,5 цента роком раніше. Процентний дохід групи в першому півріччі скоротився на 20%, до 3,992 мільярда доларів. Операційні доходи знизилися на 21% - до 6,935 мільярда доларів.

Standard Chartered не повідомив про розмір проміжних дивідендів на 2016 рік.

Реклама:

"Ми досягли непоганого прогресу за рік..., зміцнивши наш банк, ставши більш ефективними і інвестуючи в наше майбутнє", - наводяться в релізі слова гендиректора Standard Chartered Білла Уінтерса. Він також зазначив, що навколишнє середовище на ринку залишається складним.

Крім того, в релізі повідомляється, що діючий голова ради директорів банківської групи Джон Піс покине свій пост, як він і заявляв раніше.

Новим головою ради стане Хосе Віньялс. Починаючи з 3 жовтня, він обійме посаду тимчасово виконуючого обов'язки голови ради директорів Standard Chartered і остаточно очолить раду з 1 грудня.

Банківська група Standard Chartered була утворена в 1969 році в Лондоні. В даний час вона працює в 71 країні, штат співробітників перевищує 84 тисячі осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!