"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китай подовжив строк доступності кредиту для "Нафтогазу" до кінця 2017 року

Понеділок, 29 серпня 2016, 16:47

Кредитні кошти за кредитною угодою від 25 грудня 2012 року між НАК "Нафтогаз України" та Державним банком розвитку КНР обсягом 3,65 млрд доларів будуть доступні для використання до грудня 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

Як наголошується, таке рішення було прийнято китайською стороною 25 серпня цього року в ході протокольного засідання підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва комісії зі співробітництва між урядом України та урядом КНР.

"Подовження терміну доступності кредиту дозволить Україні не втратити можливість користування "довгими" та конкурентними за ціною коштами для модернізації енергетичної галузі та має бути достатнім для узгодження єдиної позиції щодо використання цих коштів між усіма українськими відомствами", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Для України кредитна угода з Державним банком розвитку КНР є найбільшим доступним джерелом фінансування проектів з енергоефективності та зменшення споживання імпортованих енергоресурсів. На сьогоднішній день ці кошти також є конкурентними за вартістю порівняно з іншими можливими джерелами фінансування подібних проектів у таких обсягах", - повідомляє НАК.

Як повідомлялося, станом на 23 серпня сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" становить близько 21,2 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: