"Нафтогаз" хочуть зобов'язати безперебійно поставляти на ОПЗ газ

Понеділок, 29 серпня 2016, 13:12

Фонд державного майна пропонує Кабміну накласти на НАК "Нафтогаз України" спеціальні зобов'язання щодо безперебійного забезпечення Одеського припортового заводу (ОПЗ) природним газом в період з 1 серпня по 31 грудня 2016 року в сумарному обсязі до 300 млн куб. м.

Про це йдеться в прес-релізі Секретаріату Енергетичного співтовариства, яке надало свою позицію за відповідною ініціативою ФДМ, передають Українські Новини.

Згідно з висновками секретаріату Енергетичного співтовариства, внесення таких змін до постанови Кабміну від 1 жовтня 2015 року про покладення на НАК "Нафтогаз" спеціальних обов'язків щодо забезпечення газом на перехідний період, може мати місце при певних умовах.

Зокрема, секретаріат Енергетичного співтовариства наполягає на тому, щоб термін закінчення таких спецобов'язків  "Нафтогазу" був чітко обмежений до 31 грудня 2016 і не був далі продовжений (за винятком особливих ситуацій і координацією з Секретаріатом).

Реклама:

Також співтовариство зазначає, що в змінах до постанови Кабміну повинно бути чітко зазначено зобов'язання ОПЗ по оплаті цього газу із зазначенням джерел оплати і право "Нафтогазу" вимагати і стягувати оплату за нього.

Всі поставки повинні здійснюватися за ринковими, нерегульованим державою цінами.

Крім того, Секретаріат наполягає на тому, щоб Україна кожні 2 місяці повідомляла його про виконання цього зобов'язання з доказами оплати ОПЗ газу, поставленого йому "Нафтогазом".

Нагадаємо, "Укртрансгаз" повідомив, що за несплату авансу за транспортування газу відключає від газопостачання ОПЗ.

Як повідомлялося раніше, конкурс з продажу ОПЗ (Одеського припортового заводу) не відбувся через відсутність заявок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: