"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В НБУ кажуть, що сприяють розслідуванням у банківській сфері

Понеділок, 29 серпня 2016, 11:26

Національний банк у липні 2016 року 11 разів надавав інформацію для розслідувань кримінальних правопорушень у банківській сфері.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається, НБУ у липні 2016 року у встановленому порядку 11 разів надавав тимчасовий доступ до речей та документів у межах розслідування кримінальних правопорушень, вчинених у банківській сфері, у тому числі за ініціативою:

- Національного антикорупційного бюро- 4 рази;

Реклама:

- Генеральної прокуратури - 2 рази;

- Національної поліції України - 3 рази;

- СБУ - 1 раз;

- Державної фіскальної служби - 1 раз.

"Сьогодні ми бачимо численні порушення законодавства в банківській сфері. При цьому жодного резонансного судового рішення щодо цих правопорушень до цього часу не прийнято. Сподіваюсь, що правоохоронні органи найближчим часом зможуть довести до суду справи про порушення законодавства у сфері банківської діяльності, і це також посприяє очищенню банківської системи, - зазначила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Усього за перше півріччя 2016 року Нацбанк 69 разів надавав правоохоронним органам тимчасовий доступ до документів у рамках розслідування за 49 кримінальними провадженнями.

За даними НБУ, наразі досудове розслідування вищезазначених кримінальних проваджень триває.

Нагадаємо, за сім місяців 2016 року Національний банк України направив до правоохоронних органів 24 листи з інформацією про здійснення або намір клієнтів 41 банку провести підозрілі фінансові операції. Зокрема, лише у липні направлено інформацію щодо клієнтів 11 банків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!