"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дешевшає через сумніви інвесторів

Понеділок, 29 серпня 2016, 09:50

Світові ціни на нафту в понеділок знижуються на тлі сумнівів інвесторів, що переговори нафтовидобувних країн у вересні допоможуть стабілізувати ринок.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 08.06 вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 1,24% - до 49,53 долара за барель.

Ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знижувалася на 1,39% - до 46,98 долара за барель.

Реклама:

Країни-члени ОПЕК планують провести неофіційну нараду в кулуарах XV міжнародного енергетичного форуму в Алжирі, який пройде з 26 по 28 вересня.

Як повідомляли джерела, на цій зустрічі ОПЕК, швидше за все, відновить переговори про замороження видобутку нафти з країнами, що входять і не входять в картель.

При цьому минулого тижня міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх заявив, що зараз немає необхідності в значному втручанні в ситуацію на ринку "чорного золота".

На його думку, ринок рухається в правильному напрямку, і попит на нафту зростає.

Він також повідомив, що видобуток нафти в країні залишиться в районі липневого рекордного рівня в 10,67 мільйона барелів на добу.

"Імовірність того, що вони насправді домовляться між собою про замороження видобутку, відносно низька", - наводить агентство Блумберг думку головного стратега по сировинним товарам ANZ в Сіднеї Деніела Хайнз.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: