"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Саудівська Аравія проведе IPO національного нафтогіганта в 2018 році

Неділя, 28 серпня 2016, 13:22

Влада Саудівської Аравії планує провести первинне публічне розміщення акцій (IPO) державної нафтової компанії Saudi Arabian Oil Co. в 2018 році.

Про це заявив міністр енергетики, промисловості і мінеральних ресурсів Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх, передає "Прайм".

За словами міністра, процес проведення IPO займе якийсь час, оскільки уряд розглядає питання "оптимізації" Saudi Aramco для потенційних акціонерів і для королівства.

"Ми повинні оптимізувати для інтересів королівства як власника компанії і власника ресурсів сьогодні, оптимізувати для інвесторів, які повинні увійти в цю справу. Їх інтереси повинні бути захищені", - заявив він.

Реклама:

Саудівська Аравія планує залучити близько 100 млрд доларів за рахунок продажу близько 5% Saudi Aramco.

За словами аль-Фаліха, королівство прагне створити "найбільш цінну компанію за активами" з точки зору "її здатності, її потенціалу зростання, її потенціалу для створення вартості для всіх зацікавлених сторін".

Saudi Arabian Oil Co. (Saudi Aramco) - національна нафтова компанія Саудівської Аравії, заснована в 1933 році. Штаб-квартира розташована в Дахране. Компанія контролює практично всі нафтовидобувні потужності країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!