Холодницький: Інтерпол до 6 вересня визначиться зі "справою Онищенка"

П'ятниця, 26 серпня 2016, 20:38

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляє, що Центральне бюро Інтерполу до 6 вересня обіцяє надати відповідь щодо оголошення у міжнародний розшук нардепа Олександра Онищенка.

Про це він розповів в ефірі телеканалу "112".

"Обіцяють (Центральне бюро Інтерполу – ред.) вже до 6 вересня визначитися з подальшими діями і подальшими кроками по цій справі, власне, саме по лінії Інтерполу", - сказав він.

"Він (Онищенко, - ред.) зараз досить активно пересувається. Декілька днів тому, у нас є інформація, що він прилітав до Росії знову", - додав Холодницький, додавши, що його відомство вживає всіх заходів, щоб Онищенко "більше не зміг цього робить".   

Реклама:

Як відомо, голова НАБУ Артем Ситник та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький  заявили, що у корупційних схемах щодо компанії "Укргазвидобування" були задіяні 20 осіб, організатор – народний депутат Олександр Онищенко.

У розкраданні коштів під час видобування та продажу газу за договорами спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування" були залучені посередники – товарні біржі, які встановлювали занижені ціни на газ.

Верховна Рада дала уже згоду на зняття недоторканності, затримання й арешт Онищенка.

Однак до того сам він, користуючись депутатською недоторканністю, встигвиїхати за межі країни.

Національне антикорупційне бюро 10 серпня оголосило його у всеукраїнський розшук. 

Онищенко повідомив, що прибув до Великої Британії і збирається відстоювати свої інтереси там.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!