Фонд гарантування призупинив виплати вкладникам банку "Михайлівський"

П'ятниця, 26 серпня 2016, 19:49

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб призупинив виплати вкладникам неплатоспроможного банку "Михайлівський" на період з 27 серпня по 2 вересня.

Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Як наголошується, рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів погоджено внесення змін та доповнень до Загального реєстру вкладників, які мають право на відшкодування за рахунок коштів Фонду, на суму 88,87 млн гривень.

"У зв’язку із необхідністю оновлення Реєстру з 27 серпня до 2 вересня 2016 року триватиме технологічна перерва у виплатах, протягом якої до Загального реєстру будуть внесені відповідні зміни", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Виплати вкладникам ПАТ "Банк Михайлівський" гарантованої суми відшкодування за оновленими списками Загального реєстру продовжаться з 2 вересня 2016 року", - повідомляє прес-служба.

Станом на 26 серпня 2016 року вкладниками ПАТ "Банк Михайлівський" отримано майже 1,02 млрд гривень гарантованого відшкодування, що складає 94% від загальної суми реєстру.

Раніше президент Петро Порошенко пообіцяв вкладникам банку "Михайлівський", що глава цієї фінансово-кредитної установи буде засуджений, вкрадені гроші будуть знайдені і використані для виплат вкладникам.

Нагадаємо, 23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

13 серпня Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави.

Раніше вкладники банку "Михайлівський" пікетували будівлю, де розміщено Фонд гарантування вкладів та перекривали вулицю Хрещатик вимагаючи повернути їхні гроші.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: