"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Каськів каже, що їздив у Панаму за інвестиціями

П'ятниця, 26 серпня 2016, 15:30

Екс-голова Нацагентства України з питань інвестицій Владислав Каськів, якого нещодавно затримали правоохоронці Панами, стверджує, що їхав у цей регіон для реалізації інвестиційних проектів.

Про це він заявив "Українській правді".

"Ми приїхали три тижні тому. Я аналізував інвестиційні проекти і можливості експорту продукції з України в низці країн регіону. Поєднував ділову і приватну поїздку з родиною. Планово мав повертатися в Європу в кінці серпня. З вересня у мене був запланований досить жорсткий графік, пов’язаний з бізнесом", – розповів він.

Каськів додав, що досі очолює австрійську інвесткомпанію Ozario Holdings GmbH.

Реклама:

"Почав розвивати цю компанію з лютого 2015 року. Маю намір реалізувати бізнес-ідеї, народжені під час роботи в Комітеті економічних реформ і Агентстві. Сфера діяльності компанії – інвестиційна і консалтингова. Початкові пріоритети – інвестиції в Україну", – сказав він.

Розповідаючи про обставини свого затримання, він заявив, що міграційна служба Панами під час перетину кордону для поїздки в Коста-Рику запросила його на співбесіду для з'ясування міграційного статусу. Він додав, що в Коста-Рику планував поїхати на два дні як турист.

Також Каськів вважає, що його навмисне підстерігали у Панамі.

"Оскільки українські правоохоронці реалістично оцінювали свої шанси, то ніхто раніше і не звертався зі спробами екстрадиції мене з території Євросоюзу. Зараз, очевидно, розрахунок на зловживання двосторонніми відносинами з Панамою та відсутність практики у подібних політичних умовах", – бідкається він.

Як відомо, 18 серпня Генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання на території Республіки Панама Каськіва за розкрадання та інші службові злочини. Заступник генпрокурора Євген Єнін заявив, що Каськів був затриманий в Панаміпри спробі в'їхати на територію Коста-Ріки.

Генпрокуратура передала МЗС для направлення до Панами клопотання щодо екстрадиції Каськіва.

Однак з цією екстрадицією може виникнути проблема, оскільки, як повідомив заступник генпрокурора України Євген Єнін, Каськів може опинитися в панамській в'язниці.

"В питанні екстрадиції Каськіва в Україну може виникнути одна несподівана проблемка – він має шанси перед українською в'язницею потрапити до панамської. Деталей оприлюднювати не буду – таємниця слідства", – заявив він.

Як вдалось з'ясувати УП у Генпрокуратурі, проблеми Каськіва пов'язані з порушенням міграційного режиму.

"У нього проблеми з міграційним режимом. Повних даних у нас поки немає. Але нам відомо, що у Каськіва був дозвіл на постійне перебування у Панамі", – розповів УП високопоставлений співрозмовник у Генпрокуратурі.

Більше про справу Каськіва читайте незабаром на УП.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: