Нафта дешевшає через заяву міністра енергетики Саудівської Аравії

П'ятниця, 26 серпня 2016, 09:17

Світові ціни на нафту в п'ятницю знижуються на тлі заяви міністра енергетики, промисловості і мінеральних ресурсів Саудівської Аравії Халіда аль-Фаліха про відсутність необхідності значних інтервенцій на ринок "чорного золота".

Про це повідомляє "Прайм".

Станом на 07.52 вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,18% - до 49,58 долара за барель. Жовтневі ф'ючерси на нафту марки WTI дешевшали на 0,15% - до 47,31 долара за барель.

Міністр енергетики Саудівської Аравії в четвер заявив, що в даний момент ринок нафти не потребує ніяких значних інтервенцій. На його думку, ринок рухається в правильному напрямку, а попит на нього зростає. Міністр також додав, що до сих пір в ОПЕК не було конкретних обговорень питання заморозки видобутку нафти.

Реклама:

На початку серпня президент ОПЕК, глава міністерства енергетики Катару Мохаммед бен Салех аль-Сада повідомив, що країни-члени організації планують провести неофіційну нараду в кулуарах 15-го Міжнародного енергетичного форуму в Алжирі, який пройде з 26 по 28 вересня. Очікується, що ОПЕК на зустрічі може відновити переговори про замороження рівня видобутку нафти з країнами, що входять і не входять в картель.

На цьому тлі заяви аль-Фаліха негативно були сприйняті інвесторами, знизивши очікування успіху зустрічі. У нафтовидобувних країн вже була подібна спроба. Але за підсумками зустрічі в Досі 17 квітня не вдалося домовитися про замороження рівня видобутку, зокрема через розбіжності всередині ОПЕК.

На черговій зустрічі у Відні 2 червня країни ОПЕК не дійшли згоди щодо змін політики картелю в області нафтовидобутку і не змогли встановити нову квоту на видобуток нафти.

"Угода про обмеження виробництва на нинішньому рівні в більшій мірі буде символічним жестом, але, судячи з реакції ринку на оголошення цих переговорів, цього може стати досить, щоб підтримати ціни", - наводить агентство Блумберг думку головного ринкового стратега CMC Markets у Сіднеї Майкла Маккарті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!