Держгеонадра хоче оцифрувати геологічну інформацію разом з американцями

Четвер, 25 серпня 2016, 17:00

Державна служба геології та надр провела зустріч з представниками американської транснаціональної корпорації Halliburton щодо співробітництва в питанні оцифровування та інтерпретації української геологічної інформації, згідно міжнародних стандартів, та надання їй економічної привабливості.

Про це повідомляє прес-служба Держгеонадра.

Як зазначається, зустріч Держгеонадр та корпорації Halliburton стала результатом трьохмісячних переговорів щодо можливого співробітництва.

"Ми плідно працювали весь цей час, аби досягти перших домовленостей у співпраці з потужною американською компанією. Відкриття геологічної інформації, її оцифровування, адаптування до міжнародних стандартів та надання їй економічної привабливості – це пріоритети Служби. Скажу відверто, це завдання непросте, тому реалізацію бачимо за сприянням потужних світових компаній", - каже керівник Держгеонадр Микола Бояркін.

Реклама:

Прес-служба відмічає, що сторони досягли домовленостей та визначили чіткі кроки щодо виконання пілотного проекту з оцифровування геологічної інформації в Україні.

Також зазначається що Держгеонадра  пріоритетним напрямом на 2016 рік визначила створення єдиної "геологічної бібліотеки". Наразі оцифровано близько 25% загальної інформації.

Halliburton - американська транснаціональна корпорація, одна з найбільших в світі компаній, що надають сервісні послуги в нафто- і газовидобувної галузі.

Компанія надає свої послуги в більш ніж 80 країнах по всьому світу, в її склад входять сотні дочірніх товариств, підрозділів і філій. Halliburton налічує близько 70 тисяч співробітників по всьому світу. Основним напрямком діяльності компанії є надання послуг та технологій для здійснення видобутку нафти і газу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: