"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податківці обшукують одеських зернотрейдерів

Четвер, 25 серпня 2016, 11:51

Державна фіскальна служба обшукує компанії-зернотрейдери, які розташовані на території Одеси та Одеської області: "Олімпекс Купе Інтернешнл", "Металзюкрайн Корп Лтд", "Вторметекспорт", "Ферко".

Про це ЛІГА.net повідомила директор юридичної компанії LeGran.TT Тетяна Титаренко.

"ДФС проводить обшук компаній-зернотрейдерів і тих, хто займається перевалкою зерна, блокуючи роботу цих компаній. Обшук проходить одночасно за дев'ятьма адресами", - зазначила вона.

За словами Титаренко, ДФС порушує закон і в односторонньому порядку розриває договори між Офісом з обслуговування великих платників податків і підприємствами про визнання електронної документації.

Реклама:

Вона заявляє, що через такі дії компанії не можуть своєчасно зареєструвати податкові накладні, потрапляючи під серйозні штрафи, за рахунок яких ДФС виконує план зі збору платежів до бюджету.

"Одним натисканням кнопки блокується робота підприємства, яке не може ні податкову накладну зареєструвати, ні подати електронну звітність", - зазначила Титаренко.

Також вона додала, що її клієнти: Вторметекспорт, Ферко подали позови до суду на ДФС про визнання протиправними дії щодо розірвання договору на електронне обслуговування.

Суд заборонив ДФС не брати накладні компанії, але податківці це рішення не виконують по сьогоднішній день, повідомила Титаренко. "Це тягне за собою кримінальну відповідальність за статтею 382 Кримінального кодексу", - додала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!