"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту знижуються на даних щодо запасів сировини в США

Середа, 24 серпня 2016, 10:00

Світові ціни на нафту в середу вранці знижуються на тлі даних Американського інституту нафти (API) щодо запасів сировини в США.

Про це повідомляє "Прайм".

Станом на 06.40 вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 0,86% - до 49,53 долара за барель. Жовтневі ф'ючерси на нафту марки WTI дешевшали на 1,06% - до 47,59 доларів за барель.

Згідно з даними API, запаси нафти в США за минулий тиждень виросли на 4,5 мільйона барелів. Аналітики прогнозували зниження показника на 0,5 мільйона барелів.

Реклама:

Запаси бензину за звітний період знизилися на 2,2 мільйона барелів, а дистилятів - на 834 мільйони барелів. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинга (Cushing), згідно з повідомленням API, виросли на 0,417 мільйона барелів, тоді як аналітики очікували зростання лише на 200 тисяч барелів.

Впливають на торги нафтового ринку і повідомлення ЗМІ, що Іран, третій за величиною виробник нафти в ОПЕК, підтвердив участь у зустрічі в Алжирі в наступному місяці для обговорення ситуації на світовому нафтовому ринку. Однак інвестори скептично ставляться до даного повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!