Кабмін затвердив план по дерегуляції на 2016-17 роки

Вівторок, 23 серпня 2016, 15:45

Кабінет Міністрів погодив план заходів щодо дерегуляції господарської діяльності на 2016-17 роки.

Відповідне розпорядження було затверджено на засіданні Уряду, передає прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

Оновлений план заходів щодо дерегуляції налічує 114 пунктів, які стосуються зменшення регуляторного тиску як в окремих галузях, так і в підприємницькій діяльності в цілому.

Так, план містить заходи щодо спрощення умов для бізнесу в аграрній і будівельній галузі, енергетиці, телекомунікаціях та в харчовій галузі. Крім того, затверджено заходи по зменшенню кількості органів державного нагляду (контролю), а також відкриття доступу до надання публічних послуг, спрощення процедур митного і податкового регулювання тощо.

Реклама:

Минулий план з дерегуляції, з урахуванням етапності, був виконаний майже на 60%. Тож більша частина оновленого плану - це нові завдання, які додавались з урахуванням пропозицій, які надходили в Мінекономрозвитку під час обговорення.

"Ми залучили представників об’єднань і асоціацій, громадських організацій, міністерств і відомств, для того, щоб план відображав найбільш болючі потреби бізнесу", - зазначив Максим Нефьодов, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі.

Рішення багатьох питань, що містяться в оновленому плані дерегуляції, як і раніше, залежать від ефективної роботи Верховної Ради України. Втім, величезну частину робіт мають виконати відповідні центральні органи влади.

"Зменшення регуляторного тиску є одним з ключових завдань Мінекономрозвитку. Ми окреслили фронт робіт в цьому напрямку, і заручилися підтримкою як Уряду, так і підприємців, активістів", - додав Нефьодов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!