Відібрано 17 кандидатів на посаду директора агентства з повернення активів

Вівторок, 23 серпня 2016, 10:02

Конкурсна комісія допустила до участі в конкурсі 17 з 20 кандидатів на посаду директора Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на прес-службу урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики.

Таким чином до конкурсу допущені: Дмитро Бірюк, Ігор Буряк, Олена Бусол, Олександр Гета, Микола Грабар, Олексій Дяченко, Станіслав Людкевич, Юлія Марюхна, Ірина Ніжинська, Володимир Пікуза, Андрій Реун, Юрій Скаліцкий, Ігор Соболевський, Володимир Сологуб, Олег Солодун , Григорій Усатий і Антон Янчук.

При цьому, як зазначається в повідомленні, Роман Авдєєв, Олег Бернацький та Олександр Шевчук не були допущені до конкурсу в зв'язку з невідповідністю вимогам, встановлених законом.

Реклама:

Конкурс на посаду директора Нацагентства з повернення активів буде проходити в два етапи (тестування і співбесіду).

Його результати комісія має намір оголосити 16 вересня.

Як повідомлялося, Агентство з управління активами було створено у лютому 2016 року з метою упорядкування процесу управління майном, арештованим під час досудового розслідування корупційних злочинів, а також – з метою отримання прибутку від реалізації активів, конфіскованих у корупціонерів за рішенням суду.

До складу конкурсної комісії з обрання керівника Агентства увійшли 9 осіб - журналісти, експерти-правники та представники антикорупційних громадських організацій.

Кандидат на посаду голови Нацагентства з повернення активів має володіти державною мовою та мати українське громадянство, не бути судимим та пройти спеціальну і майнову перевірку – подати декларацію про доходи і витрати за останній рік.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: