"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту Brent опустилася нижче 49 доларів за барель

Вівторок, 23 серпня 2016, 09:14

Нафтові котирування на світовому ринку сировини продовжують знижуватися на торгах у вівторок.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Це відбувається через повідомлення про плани влади Іраку збільшити експорт нафти найближчим часом. Вартість нафти марки Brent вперше з 17 серпня опустилася нижче за позначку в 49 доларів за барель, свідчать дані торгів.

На 6:36 жовтневі ф'ючерси на північноморську нафтову суміш сорту Brent знизилися на 0,94% - до 48,70 долара за барель, останній раз така ціна бочки палива була 17 серпня. Жовтневі ф'ючерси на нафту WTI впали на 1,24% - до 46,82 долара за барель.

Реклама:

Новина про те, що ряд країн відновлюють експорт і видобуток нафти, чинить тиск на вартість "чорного золота". У ЗМІ з'явилася інформація про те, що Ірак цього тижня може наростити експорт з родовищ в Кіркуку.

"Нафта падає в ціні, закінчуючи довгий період сильного щоденного зростання, оскільки Ірак прагне збільшити поставки приблизно на 5% протягом наступних декількох днів", - цитує видання Wall Street Journal думку аналітиків ANZ Research.

У липні експорт нафти Іраку, згідно з даними Міжнародного енергетичного агентства, досяг 3,71 млн барелів на день. Обсяг видобутку становив близько 4,33 млн барелів, що на 80 тисяч більше в порівнянні з попереднім місяцем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!