"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" знову заявив про провали тиску газу з російського боку

Понеділок, 22 серпня 2016, 20:48

НАК "Нафтогаз України" занепокоєна систематичним порушенням ВАТ "Газпром" умов транзитного контракту щодо забезпечення мінімально припустимого тиску газу на вході в українську ГТС.

Про це йдеться у повідомленні "Нафтогазу".

"Останнє суттєве падіння тиску відбулося в понеділок на газовимірювальній станції Суджа. Тиск у російській ГТС на цьому ключовому пункті входу становив 53,5 атм при мінімально припустимому значенні 60,0 атм", - повідомляє НАК.

"Нафтогаз припускає, що Газпром не в змозі стабільно підтримувати тиск у системі на необхідному рівні через незадовільний стан частини російської газотранспортної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як наголошується, з 2011 року російська сторона припинила публікацію даних щодо кількості аварійних ситуацій на традиційних газопроводах та натомість приділяє багато уваги будівництву нових газопроводів. Аналіз ситуації ускладнюється відсутністю пояснень російської сторони щодо недотримання вимог контракту.

"Україна готова і надалі сумлінно виконувати свої зобов’язання щодо транзиту газу до ЄС на умовах, визначених діючим контрактом. Всі дії, необхідні для забезпечення стабільного транспортування газу наступною зимою, виконуються українською стороною у відповідності до графіку та фінансуються у повному обсязі", - повідомляє компанія.

Як повідомлялося, 10 серпня НАК "Нафтогаз України" вже заявляв про порушення "Газпромом" контрактних тисків на прикордонних газовимірювальних станціях.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!