Moody's прогнозує в середньостроковій перспективі нафту по 40-60 доларів

Понеділок, 22 серпня 2016, 18:05

Міжнародне рейтингове агентство Moody's прогнозує, що ціни на нафту в середньостроковій перспективі залишаться низькими і будуть перебувати на рівні 40-60 доларів за барель.

Про це йдеться в повідомленні агентства, передає "Прайм".

Moody's в червні підвищило короткострокову оцінку ціни на нафту марки Brent до 40 доларів за барель в 2016 році і до 45 доларів за барель у 2017 році.

На думку експертів, недавні коливання цін на нафту навряд чи вплинуть на кредитоспроможність країн Ради співробітництва арабських держав Перської затоки.

Реклама:

"В той час, як ми переглянули наш короткостроковий прогноз цін на нафту, наші середньострокові очікування "низькі ціни надовго" залишаються незмінними. Тому ми очікуємо, що країни РСАДПЗ продовжать стикатися з економічними, фінансовими і зовнішніми проблемами", - наводяться в повідомленні слова старшого кредитного аналітика Moody's Штеффена Діка.

З огляду на вищезгадані складнощі, дії урядів країн РСАДПЗ щодо рішення структурних проблем, викликаних низькими цінами на нафту, залишаться ключовими факторами кредитоспроможності.

Moody's відзначає, що більш високі ціни на нафту в короткостроковій перспективі нададуть підтримку цим країнам. Особливо це стосується таких країн, як Кувейт, Катар і Оман.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!