Fitch знизило прогноз по рейтингу Туреччини до негативного

Субота, 20 серпня 2016, 10:00

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило прогноз по довгостроковому рейтингу Туреччини зі стабільного до негативного "BBB-".

Про це пише BBC.

У прес-релізі Fitch йдеться, що "невдала спроба заколоту в липні підтверджує зрослі ризики щодо політичної стабільності. Влада відповідає на спробу заколоту чистками щодо тих, кого вони звинувачують в цьому".

У заяві стверджується, що на даний момент від роботи усунено 70 тисяч держслужбовців.

Реклама:

"Політична нестабільність, як очікується, вплине на економічні показники і виразиться в ризиках для економічної політики", - свідчить текст документа.

У ньому також наголошується, що спроба перевороту негативно позначилася на безпеці в країні, що, в свою чергу, призвело у першому півріччі 2016 року до падіння турпотоку на 41% в річному вираженні.

"Дипломатичне зближення з Росією забезпечить цій сфері деяку підтримку, але без помітного поліпшення умов безпеки повноцінне відновлення малоймовірне", - прогнозують фінансисти.

Fitch може знизити рейтинг в разі затягування політичної нестабільності або її посилння, а також якщо якісь "геополітичні стреси" негативно позначаться на економічних показниках або на економічну політику в цілому.

Підвищення прогнозу можливе при стабілізації політичної обстановки в країні і відновленні громадської безпеки. Крім того, на рейтинг може позитивно вплинути проведення реформ, які допоможуть подолати структурний дефіцит економіки Туреччини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: