"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ законно відніс банк "Юнісон" до неплатоспроможних - суд

Вівторок, 2 серпня 2016, 20:06

Київський апеляційний адміністративний суд 2 серпня 2016 року підтвердив законність віднесення банку "Юнісон" до категорії неплатоспроможних через непрозору структуру власності.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національного банку України.

Регулятор нагадав, що в червні суд відмовив одному із власників банку "Юнісон" в задоволенні позовних вимог, якими позивач просив суд визнати протиправною та скасувати постанову НБУ про віднесення банку "Юнісон" до категорії неплатоспроможних, але акціонер подав апеляційну скаргу в Київський апеляційний адмінсуд, який, розглянувши справу, також підтвердив правомірність рішення НБУ.

Нагадаємо, 28 квітня НБУ визнав банк "Юнісон" неплатоспроможним

Реклама:

Як зазначається, починаючи з середини 2014 року Нацбанк неодноразово звертав увагу ПАТ "Банк "Юнісон" на невідповідність структури його власності вимогам прозорості.

Пізніше, в "Юнісоні" заявили, що рішення про визнання його неплатоспроможним є спробою рейдерського захоплення НБУ

Як відомо, банк був пов'язаний з Антоном Клименко, загиблим братом екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. За інформацією ЕП, Клименко досі залишається реальним власником "Юнісон".

Більшість співробітників холдингу "Вести", який також пов'язують з Клименко, обслуговуються в банку.

Станом на 1 квітня 2016 року регулятивний капітал банку "Юнісон" становить 5 млн гривень. Банк запевняє, що не залучав рефінансування від НБУ.

За підсумками 2015 року кредитний портфель банку "Юнисон" становив 579,6 млн гривень, крім того, за підсумками 2015 рік банк сплатив понад 16,7 мільйонів гривень до державного бюджету.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!