"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Украерорух" пояснив, чому російські літаки літали над Україною

Вівторок, 2 серпня 2016, 19:08

Здійснення польотів російських повітряних суден над Волинської та Закарпатською областями в останні кілька днів відбувалося в рамках одноразового дозволу на вхід у повітряний простір України через несприятливі погодні умови на маршруті, які могли привести до аварійної ситуації.

Про це повідомило Державне підприємство обслуговування повітряного руху України у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

В "Украерорусі" пояснили, що рішенням Ради безпеки польотів Державіаслужби (протокол засідання, затверджений 9 грудня 2015 року) можливе надання одноразових дозволів на вхід в повітряний простір країни в разі крайньої необхідності всім повітряним судам, включаючи ті, які зареєстровані в РФ.

Держпідприємство уточнило, що такий дозвіл, зокрема, було надано рейсам "Аерофлоту" AFL2123 Іракліон-Москва і AFL2409 Рим-Mосква 27 липня, AFL2125 Салоніки-Москва 31 липня і авіакомпанії "Сибір" SBI950 Варна-Moscow 28 липня, які зафіксував онлайн- радар.

Реклама:

"У всіх перерахованих вами випадках, відхилення від маршруту відбувалося через несприятливі погодні умови", - йдеться у відповіді на запит агентства.

"Украерорух" відзначає, що іншими причинами для надання одноразових дозволів на вхід в повітряний простір України для будь-яких повітряних суден можуть послужити: аварійна ситуація з повітряним судном; загрози життю осіб на борту повітряного судна; обхід небезпечних явищ погоди; перевантаження секторів обслуговування повітряного руху суміжних країн, а також інші ситуації.

У прес-службі "Украероруху" підкреслили, що польоти повітряних суден авіакомпаній РФ в повітряному просторі України заборонені відповідно до рішення, зафіксованого в протоколі від 25 листопада 2015 року №131.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: