Мінфін перевірить запуск "єдиного вікна" на митниці

Вівторок, 2 серпня 2016, 10:34

Міністерство фінансів протягом першого тижня серпня перевірить в пунктах пропуску та місцях митного оформлення товарів роботу автоматизованої системи "Єдине вікно", запущеної на українських митницях з 1 серпня.

Про це йдеться у повідомленні відомства, передає "Інтерфакс-Україна".

Мінфін зазначає, що, відповідно до графіка, встиг затвердити перелік документів, які необхідно надати контролюючому органу для завершення відповідного виду державного контролю, перелік з 192 місць митного оформлення товарів, де буде застосовуватися система "єдиного вікна", а також 47 пунктів пропуску з автоматизованим контролем за переміщенням радіоактивних речовин і ядерних матеріалів.

"Завершення даних процедур дозволило запустити систему за графіком, тобто з 1 серпня", - зазначає Мінфін.

Реклама:

Відомство нагадує, що нова система повинна прискорити і здешевити зовнішньоекономічні операції, а також знизити корупційні ризики за рахунок застосування принципу "мовчазної згоди", коли контролюючим органам дається всього 4 години на ухвалення рішення про здійснення відповідного виду контролю.

Як повідомлялося, система "Єдине вікно" передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дозволяє різним службам контролю та митниць в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантаж, який проходить через кордон України і про результати його державного контролю.

Рішення про її запровадження було оформлено постановою Кабінету міністрів №364 від 25 травня 2016 року "Деякі питання реалізації принципу" єдиного вікна "при здійсненні митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: