РФ заблокувала залізничні вагони з України, які йшли в Казахстан і Киргизію

Вівторок, 2 серпня 2016, 09:17

Число затриманих на кордоні України з Російською Федерацією залізничних вагонів, які йшли в Казахстан і Киргизію, на 9:00 1 серпня досягла 143, однак 106 з них (74,1%) були відправлені за зміненим маршрутом.

Про це повідомив український оперативний штаб реагування, передає "Інтерфакс-Україна".

"33 - перенаправлені на станцію прийому вантажу до перевезення, тобто повернуті вантажовідправнику, інші 4 залишаються на прикордонних станціях", - йдеться в інформації штабу в понеділок.

Відповідно до неї, вагони, не прийняті російською стороною на російсько-білоруському кордоні, повернуті на "Укрзалізницю".

Реклама:

"Станом на 9:00 1 серпня, за оперативною інформацією, отриманою від Державної фіскальної служби, за останню добу українські транспортні засоби не отримували відмови в оформленні для перетину кордону", - повідомляє також оперативний штаб.

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін указом від 1 січня 2016 року встановив, що міжнародні транзитні автомобільні та залізничні перевезення вантажів з території України на територію Казахстану через російську територію здійснюються тільки з території Білорусі.

Потім 1 липня Путін доповнив свій указ новими нормами, поширивши його дію не тільки на Казахстан, а й на Киргизію.

Крім того, вводиться тимчасова заборона на автомобільні і залізничні перевезення товарів, щодо яких в Російській Федерації застосовуються ставки ввізних мит, встановлені Єдиним митним тарифом ЄАЕС, відмінні від нуля, і товарів, включених до переліку сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, затверджений урядом РФ.

Згідно з документом, уряд РФ у разі звернення до нього урядів Казахстану або Киргизії має право дозволити автомобільні та залізничні перевезення окремих вищевказаних товарів за умови дотримання порядку здійснення таких перевезень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: