Фонд держмайна розробив новий законопроект про приватизацію - Білоус

П'ятниця, 19 серпня 2016, 19:04

Фонд державного майна подав Кабінету міністрів проект нової редакції закону "Про приватизацію", спрямований на її оптимізацію та уніфікацію процедур.

Про це повідомив глава відомства Ігор Білоус на прес-конференції в Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, документ, зокрема, дозволить збільшити термін проведення аукціонів з 45 до 180 днів, щоб надати інвестору достатньо часу на прийняття виваженого рішення, а також уникнути попередньої оцінки, дозволивши ринково сформувати її під час продажу.

"Більше не буде груп (об'єкти приватизації - Ред.) "А", "Д", "В", "Ж", "Г", "Е" - тільки велика і мала приватизація", - зазначив Білоус, додавши, що єдиним способом продажу залишиться конкурентний - аукціон.

Реклама:

Він уточнив, що в разі малої приватизації передбачається максимально спростити процедури продажів, щоб швидко позбутися неліквідів.

Законопроект також передбачає відмову від передприватизаційної підготовки підприємств міністерствами, щоб позбавити їх приводів затягувати передачу на приватизацію, а також введення персональної відповідальності керівників підприємств за збереження майна після прийняття рішення про приватизацію, повідомив Білоус.

Раніше Білоус заявив, що стартову ціну Одеського припотрового заводу перед приватизацією можуть знизити вдвічі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!