Порошенко впевнений, що Україна незабаром отримає транш від ЄС

П'ятниця, 19 серпня 2016, 14:35

Президент України Петро Порошенко переконаний в тому, що найближчим часом країна отримає черговий транш фінансової допомоги від Європейського Союзу.

Про це він заявив на церемонії відкриття станції метро "Перемога" в Харкові в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я переконаний, що найближчим часом ми отримаємо потужну фінансову" подушку "для реформ у вигляді траншу Євросоюзу", - сказав Порошенко.

Разом з тим, глава держави зазначив, що необхідно вести роботу з Європейським банком реконструкції та розвитку, українському уряду необхідно ухвалити відповідні рішення, передбачити можливості для місцевого бюджету для продовження будівництва метрополітену в Харкові.

Реклама:

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман раніше повідомляв, що уряд України працює над покращенням двосторонніх торговельних відносин між Україною та ЄС, створення необхідних передумов для отримання другого траншу макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 600 млн євро.

Після підписання з США угоди про надання кредитних гарантій в 1 млрд дол президент України Петро Порошенко висловив впевненість, що після нього відбудеться підписання і документа про співпрацю з МВФ, іншими фінансовими організаціями, отримання макрофінансової допомоги з боку ЄС, що сприятиме економічному зростанню України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!