"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна може відсудити у "Газпрому" приблизно 50 мільярдів

П'ятниця, 19 серпня 2016, 13:35

Україна може виграти в Стокгольмському арбітражі приблизно 50 млрд доларів у російського "Газпрому".

"У вересні цього року в нас буде остаточне заслуховування справи щодо контракту купівлі-продажу газу в Стокгольмі. Після цього протягом півроку, після завершення всіх процедур, ми повинні отримати рішення і виконувати його", - сказав він.

Коболєв розповів, що тільки спірне питання постачання газу "Газпромом" на окуповані території може "потягнути" більш ніж на 1 млрд дол.

"Постачання газу, що, як наполягає Газпром, відбуваються, – і ми не можемо цього підтвердити, тому що не замовляли його й не можемо перевірити – тільки це питання вартує вже понад мільярд доларів", - розповів глава "Нафтогазу".

Реклама:

За його словами, з інших питань можна говорити про десятки мільярдів доларів.

"Загальна вартість, яку ми теоретично можемо отримати з контрактів купівлі-продажу і транзиту природного газу, це приблизно 50 млрд доларів для України. Я сподіваюся, що питання, хто кому скільки винен за постачання газу, ми остаточно вирішимо в першому кварталі й потім візьмемося до його виконання, це займе ще деякий час", - підкреслив глава НАКу.

Нагадаємо, на розгляді Стокгольмського арбітражу два позови НАК "Нафтогаз України" до "Газпрому" - щодо постачання газу й контракту на транзит, а також позов "Газпрому" до "Нафтогазу" щодо контракту купівлі-продажу газу від 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!