"Укрсоцбанк" збільшив капітал на 5,2 мільярда

П'ятниця, 19 серпня 2016, 12:57

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на засіданні 18 серпня ухвалила рішення про реєстрацію звіту про результати приватного розміщення акцій ПАТ "Укрсоцбанк".

Йдеться про збільшення статутного капіталу установи на 5,2 млрд грн, повідомила FinClub глава правління "Укрсоцбанку" Тамара Савощенко.

На позачергових загальних зборах акціонерів "Укрсоцбанку" 30 червня було прийнято рішення про збільшення статутного капіталу на 5,2 млрд грн в рамках узгодженого з НБУ плану докапіталізації "Укрсоцбанку".

Транш на 5,2 млрд грн став другим з трьох траншей по збільшенню капіталу. Перша емісія на 3,8 млрд грн була проведена в квітні 2016 року - тоді статутний капітал зріс з 7,866 млрд грн до 11,666 млрд грн.

Реклама:

"За планом третій і останній етап ми повинні зробити до 1 січня 2018 року. Цього року вже не буде додаткових емісій. Третій етап становитиме 1,847 млрд грн", - розповіла Савощенко.

100% фінансових ресурсів, отриманих від розміщення акцій (емісія запланована на виконання результатів діагностичного обстеження банку, яке проводилося НБУ для виконання вимог МВФ), "Укрсоцбанк" направляє на формування резервів на покриття ризиків за кредитними операціями клієнтів банку, пов'язаних з економічною та політичною ситуацією в країні .

Також планувалося, що за підсумками додаткової емісії зросте частка UniCredit S.p.A. (було 5,6632%), а знизиться частка в капіталі у UniCredit Bank Austria AG (94,2124%).

Докапіталізація проводилася за рахунок конвертації в капітал кредитних ліній материнської групи UniCredit, зокрема, коли в II кварталі капітал збільшили на 3,8 млрд грн, заборгованість "Укрсоцбанку" перед іншими банками скоротилася на 3,88 млрд грн, до 6,27 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: