"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк спростив оплату імпорту послуг

П'ятниця, 19 серпня 2016, 10:29

В рамках політики поступової лібералізації Національний банк скасував вимогу про надання акту цінової експертизи Державного інформаційно-аналітичного центру для здійснення резидентами оплати імпорту послуг.

Відповідні зміни затверджені постановою правління НБУ № 372 від 18 серпня "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких нормативно-правових актів Національного банку України", пише Finclub.

До цього часу діяла  вимога, згідно з якою резиденту для розрахунків за послуги (а також роботи, права інтелектуальної власності), придбані у нерезидента, якщо загальна вартість цих послуг перевищує 50 тис. євро, необхідно було отримати акт цінової експертизи Державного інформаційно-аналітичного центру моніторингу зовнішніх товарних ринків (Держзовнішінформ).

Акт повинен засвідчити відповідність контрактних цін на послуги кон'юнктурі ринку.

Реклама:

"НБУ вважає, що вимога про необхідність отримання акта цінової експертизи Держзовнішінформу втратила свою ефективність як дієвий інструмент боротьби з відтоком капіталу. Скасування такої норми жодним чином не призведе до ослаблення контролю за проведенням зовнішньоекономічних операцій з імпорту послуг в умовах проведення НБУ послідовної політики щодо посилення фінансового моніторингу з використанням індикаторів підозрілих фінансових операцій", - зазначив директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: