"Нафтогаз" судитиметься з "Газпромом" за порушення умов контракту

П'ятниця, 19 серпня 2016, 08:30

НАК "Нафтогаз України" планує 26 серпня подати в Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма свої відомості про факти порушення "Газпромом" умов транзитного контракту, зокрема, зниження тиску на прикордонних газовимірювальних станціях до рівня нижче передбаченого контрактними зобов'язаннями, які мали місце в липні 2016 року.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, пишуть Українські новини

"До цього (подання відомостей про порушення контракту з боку "Газпрому") дійде 26 серпня цього року, коли НАК "Нафтогаз" буде подавати так звану останню подачу переліку всіх інформаційних матеріалів для арбітражу за нашим позовом про транзит природного газу. Це останній момент, коли ми можемо подати матеріали, звичайно, ці дані будуть включені сюди. Наші юристи вже працюють над цим", - сказав Коболєв.

За словами голови правління НАК "Нафтогаз України", слухання в Арбітражі у даній справі (транзитному контракту) заплановані на кінець листопада.

Реклама:

Як відомо, починаючи з 23 липня російська компанія знизила обсяг транзиту із близько 190 млн куб. м/доба (22 липня) до 172,3 млн куб. м/доба (23 липня), потім до 155,4 млн куб. м/доба (24 липня) і до 135 млн куб. м/доба (26 липня).

"Газпромом" пояснював істотне зниження обсягу транзиту газу через українську ГТС починаючи з 23 липня в тому числі зниженням попиту на європейських ринках.

У той же час НАК "Нафтогаз України" звинуватила "Газпром" у порушенні зобов'язань за транзитним контрактом через зниження нею тиску подачі газу на вході в ГТС України й попросила Європейську комісію створити моніторингову місію для перевірки фактів значних перепадів тиску в російській ГТС на вході в ГТС України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!