Балчун скаржиться на заплутані тендерні процедури

Четвер, 18 серпня 2016, 17:08

ПАТ "Укрзалізниця" постійно стикається з проблемою постачання палива через дуже заплутані тендерні процедури.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова "УЗ" Войцех Балчун.

"Постійно стикаємось з проблемою постачання палива через дуже заплутані тендерні процедури. Потрібно вийти з глухого кута, у якому опинилась залізниця протягом останніх двох років", - написав він.

За його словами, це ключове для нього завдання.

Реклама:

"Ми витрачаємо на придбання палива багато мільярдів гривень на рік і це одна з найбільших позицій у наших витратах. Водночас від ефективної системи постачання палива залежить наша операційна ефективність", - зазначив керівник "УЗ".

Крім того, за словами Балчуна, він шкодує, що два роки тому було прийнято рішення про використання стратегічних запасів палива "Укрзалізниці".

"Їх ми мали на рівні 120-ти тисяч тонн. Це дозволяло нам стабільно працювати, бути незалежними від постачальників і виходити на переговори з ними з більш сильною позицією.  Мусимо знайти ефективну і прозору модель закупівлі палива для "УЗ", купувати його на більш тривалий період", - констатував очільник ПАТ.

Також, Балчун анонсував проведення круглого столу 31 серпня, куди запросив виробників та постачальників з України та інших країн, без жодних обмежень.

"Також ми хочемо бачити за цим столом представників НАБУ, АМКУ, незалежних експертів, ринкових радників. Розраховуємо на відкриту дискусію про умови тендерів, щоб вони були максимально прозорими і гарантували дотримання інтересів Укрзалізниці", - підсумував він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: