Мінфін розмістив 7-річні облігації на мільярд гривень

Середа, 17 серпня 2016, 15:51

Міністерство фінансів на позаплановому аукціоні в середу продало семирічні облігації внутрішньої державної позики з прив'язкою до курсу долара ("індексні") загальною номінальною вартістю 1 млрд гривень.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Під час аукціону на покупку вказаних паперів була подана тільки одна заявка. У підсумку, ставка розміщення становила 6,5% річних, відсотки нараховуються і виплачуються раз на півроку, сума залучених до держбюджету коштів становила 1,1 млрд гривень.

Крім того, Мінфін відхилив заявку на покупку п'ятирічних "індексних" ОВДП на 2,75 млрд гривень з пропонованою ставкою купона 7% річних.

Реклама:

Як повідомлялося, Мінфін в останній раз випускав "індексні" ОВДП в грудні 2014 року: були емітовані 10-річні цінні папери з номінальною прибутковістю 6% річних на загальну суму 11,598 млрд гривень.

Випуск був структурований чотирма серіями, кожна номінальним обсягом по 2,899 млрд гривень, з погашенням у вересні-листопаді 2024 року.

У той же час цінні папери не пропонувалися на аукціонах.

Джерело на ринку уточнило агентству "Інтерфакс-Україна", що такими облігаціями міг бути оформлений борг уряду перед Національним банком, що сформувався в результаті виконання Нацбанком зобов'язань уряду перед МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: