ДФС планує до кінця року відшкодувати бізнесу 96 мільярдів з ПДВ

Середа, 17 серпня 2016, 15:08

Державна фіскальна служба планує до кінця року відшкодувати бізнесу 96 мільярдів гривень з податку на додану вартість і прискорити процес відшкодування.

Про це заявив глава ДФС Роман Насіров на брифінгу в Києві, передає УНІАН.

"З 322 млрд гривень ми вже відшкодували 48 млрд гривень податку на додану вартість. Це набагато більше, ніж минулого року, але до кінця року ми плануємо відшкодувати 96 мільярдів. Та головне в тому, що до кінця року ми плануємо вийти на те, що компанії будуть отримувати відшкодування ПДВ на другий місяць після подачі декларації", - сказав Насіров.

За його словами, місяць відводитиметься на проведення камеральної перевірки, і вже наступного місяця буде виплачуватися відшкодування, а на даний час цей процес займає 3 місяці.

Як повідомлялося, обсяг відшкодування ПДВ суб'єктам господарювання в Україні в червні впав до 193 мільйонів гривень з 6,7 мільярда гривень, відшкодованих у травні поточного року.

Реклама:

Держказначейство відновило відшкодування з 8 липня. Обсяг відшкодування у липні становив 12,11 мільярда гривень, що є максимальною сумою 2016 року.

2016 року Верховна Рада зобов'язала всі аграрні підприємства платити ПДВ в певній пропорції, тоді як раніше вся сума нарахованого податку залишалася на рахунках аграріїв.

В якості компенсації парламент відновив практику повернення ПДВ при експорті зерна, яка була скасована 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: