"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держспецзв'язку вважає неможливим сертифікування е-декларування

Середа, 17 серпня 2016, 09:00

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації вважає неможливим сертифікування комплексної системи захисту інформації реєстру електронного декларування через неліквідовані недоліки в її розробці.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства, передають Українські новини.

"Держспецзв'язку повідомляє про неможливість в даний час відновити державну експертизу КСЗІ (комплексна система захисту інформації) реєстру і констатує відсутність будь-якого підтвердження ТОВ "Міранда" щодо усунення виявлених недоліків", - сказано в повідомленні.

У відомстві вважають громадський резонанс навколо відмови у видачі атестату відповідності спробою окремих осіб і зацікавлених сторін уникнути особистої відповідальності за запуск системи електронного декларування з обмеженими функціями і з порушенням вимог законодавства у сфері захисту інформації.

Реклама:

Як повідомлялося, опівночі 15 серпня сайт Національного агентства із запобігання корупції відкрив доступ до інтерфейсу електронного декларування.

Водночас, через відсутність атестату захисту інформації ці декларації не можна використовувати як доказ в суді. Відповідно, посадовців, що опублікують неправдиву інформацію про свої статки, неможливо буде притягнути до відповідальності.

У Євросоюзі заявили, що система електронних декларацій має отримати сертифікацію, адже це головна умова, за якої вона допоможе у боротьбі з корупцією.

Детальніше про ситуацію, що склалася - в статті "Хто зірвав електронне декларування статків: хронологія та документи".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!