"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд скасував постанову про стягнення 144 мільйонів з «Укргазбанку»

Вівторок, 16 серпня 2016, 19:55

Вищий господарський суд України скасував постанову про стягнення 144 мільйонів з АБ "Укргазбанк".

Про це повідомляє прес-служба банку.

"16.08.2016 року Вищим господарським судом України скасовано Постанову Київського апеляційного господарського суду від 29.06.2016 про стягнення з АБ "Укргазбанк" 144 млн грн на користь ТОВ "Укрконцепт", у зв’язку з чим виконавче провадження має бути закінчено, постанова про арешт коштів боржника скасована, а платіжні вимоги про примусове списання коштів з рахунків АБ "Укргазбанк" відкликані", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, правову позицію Банку у засіданні суду підтримали представники Генеральної прокуратури України та Міністерства фінансів України.

Реклама:

29 липня 2016 року відбулася спроба заволодіння державними коштами у розмірі майже 159 млн грн через накладання арешту на рахунки АБ "Укргазбанк".

"Завдяки оперативним та злагодженим діям Міністерства фінансів, НБУ, Міністерства юстиції, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, правоохоронних органів та суддів Вищого господарського суду України цю спробу вдалося зупинити", - нагадує банк.

У повідомленні говориться, що такого роду дії були ініційовані недобросовісними позичальниками виключно для привласнення активів банку, блокування його поточної роботи щодо повернення проблемної заборгованості та підриву його репутації як надійної та стабільної фінансової установи. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: