Суд відмовився заарештувати голову Адміністрації морпортів

Вівторок, 16 серпня 2016, 11:09

Адміністрації морських портів Андрія Амеліна і відпустив його під заставу в розмірі 1,4 мільйона гривень.

Про це йдеться в ухвалі суду від 8 серпня, текст якої мають у своєму розпорядженні "Українські новини".

Відзначається, що Служба безпеки просила суд заарештувати Амеліна і встановити заставу співрозмірний збитків, в нанесенні яких він підозрюється.

Суд, в свою чергу, вирішив, що, оскільки підозрюваний добровільно з'явився до суду для розгляду клопотання про запобіжний захід, то і ховатися від слідства він не має наміру.

Реклама:

Суд визнав, що Амелін на своїй керівній посаді може впливати на підлеглих, але зазначив, що запобіжний захід у вигляді застави може припинити ці дії.

Також суд не прийняв як доказ довідку СБУ про можливість підозрюваного змінити місце проживання, сховатися від слідства і суду, всіляко незаконно впливати на учасників кримінального судочинства.

Суддя зазначила, що керівник Адміністрації морпортів не має судимості, одружений, має на утриманні неповнолітніх дітей і має бездоганну репутацію.

У зв'язку з цим суд відмовив СБУ в арешті Амеліна і застосував запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1 000 мінімальних зарплат, тобто 1 378 000 гривень.

Також суд зобов'язав підозрюваного прибувати до слідчого і прокурора на першу вимогу, не залишати місця проживання без їх дозволу, утриматися від спілкування зі свідками в цьому кримінальному провадженні, здати на зберігання слідчому свій закордонний паспорт.

Як повідомлялося, в кінці липня СБУ повідомила про підозру керівнику Адміністрації морпортів Амеліну в нанесенні збитків держбюджету в розмірі 3,5 млн гривень.

Правоохоронці встановили, що в лютому-березні 2015 року керівництво держпідприємства закупило у приватної структури паливно-мастильні матеріали за ціною набагато вищою за ринкову.

В результаті Адміністрації морських портів було завдано збитків на суму 3,5 млн гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: