Загострення російсько-українського конфлікту загрожує економіці РФ - Moody's

Вівторок, 16 серпня 2016, 09:00

Американське рейтингове агентство Moody's попереджає, що загострення відносин між Москвою і Києвом може підірвати відновлення російської економіки.

Про це повідомляється в огляді агентства, опублікованому в понеділок, 15 серпня, пише DW.com.

"Якщо в Криму розпочнуться бої, а на Донбасі - посиляться, то, ймовірно, будуть посилені і продовжені міжнародні санкції. Це відновить втечу капіталу і послабить курс рубля, і в підсумку економічне відновлення Росії опиниться під загрозою", - вважають експерти Moody's.

Вони також відзначають, що напруженість відносин між Москвою і Києвом може негативно позначитися на кредитному рейтингу Росії, який з лютого 2015 року перебуває на "сміттєвому" рівні Ba1.

Реклама:

За спостереженнями експертів, економіка РФ останнім часом почала стабілізуватися, незважаючи на зберігається волатильність нафтового ринку.

Як відомо, 10 серпня Федеральна служба безпеки Росії заявила, що в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ у Криму виявили групу диверсантів, при затриманні якої "в результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії".

Президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона "переходить до терору". 

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими.

За даними української розвідки, перестрілка в Криму поблизу Армянська в ніч на 7 серпня сталася між російськими військовими.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!