"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" поставив на окупований Донбас ще 1,2 мільярда кубів газу

Понеділок, 15 серпня 2016, 17:48

Російський "Газпром" заявив, що в 1 півріччі 2016 року поставив в Україну 1,224 млрд кубометрів газу, хоча за офіційними даними "Нафтогазу" в 1 півріччі імпорт газу з Росії взагалі не здійснювався.

З цього випливає, що цей газ якщо і був поставлений, то на окуповані території Донецької і Луганської областей.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на дані квартального звіту компанії, складеного за російськими стандартами бухгалтерського обліку.

Зі звіту "Газпрому" за 1 квартал випливає, що в січні-березні в Україну він нібито поставив 995 млн куб. м газу, таким чином у 2 кварталі на неконтрольовані території Донецької та Луганської областей було поставлено 229 млн куб. м.

Реклама:

У звіті "Газпрому" за 2 квартал 2016 зазначено, що заборгованість "Нафтогазу" за газ станом а 30 червня 2016, складаєте 2,898 млрд доларів, а в звіті за 1 квартал така заборгованість була вказана в розмірі 2,856 млрд доларів.

Раніше "Газпром" стверджував, що в 2015 році на територію самопроголошених республік він поставив 1,7 млрд куб. м.

Таким чином, за твердженням російської компанії, вона з лютого 2015 року по липень 2016 року поставила на неконтрольовані території близько 2,9 млрд куб. м.

Як відомо, у травні 2016 "Нафтогаз" заявляв, що не має наміру оплачувати "Газпрому" нібито поставлений ним на окуповані території газ.

Компанія наголошує, що не бере газ за контрактом з "Газпромом" на газовимірювальних станціях "Прохорівка" і "Платове". Відповідно, дані про постачання газу через зазначені ГВС не можуть використовуватися при підготовці актів здачі-приймання газу і, відповідно, обсяги цього газу не підлягають оплаті "Нафтогазом".

НАК не купує газ у "Газпрома" з листопада 2015 року, а до цього компанія імпортувала газ виключно через пункти входу до ГТС на підконтрольній території Україні.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: