Ціни на нафту ростуть на очікуваннях обговорення "заморозки" видобутку

Понеділок, 15 серпня 2016, 09:49

Світові ціни на нафту в понеділок продовжують рости на тлі очікувань, що нафтовиробники почнуть дії для відновлення балансу попиту і пропозиції на ринку.

Про це повідомляє "Прайм".

Станом на 8.00 вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,62% - до 47,26 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,81% - до 44,85 долара за барель.

Минулого тижня міністр енергетики, промисловості і мінеральних ресурсів Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх (Khalid Al Falih) повідомив, що країна може взяти участь в скоординованих діях ОПЕК і основних країн-експортерів, щоб допомогти збалансувати ринок. Він вважає, що зустріч в кулуарах Міжнародного енергетичного форуму в вересні в Алжирі є можливістю для цього.

Реклама:

"Нафта знову фіксує ... зростання на тлі посилення очікувань потенційної заморозки видобутку ОПЕК. Саудівська Аравія дала зрозуміти, що готова обговорити стабілізацію ринків в ході неофіційних обговорень країнами ОПЕК в наступному місяці", - наводить агентство Рейтер думку аналітиків банку ANZ.

На цьому фоні в п'ятницю вартість нафти марки Brent вперше з 21 липня перевищила позначку в 47 доларів за барель, а в цілому нафтові ціни зросли більш ніж на 10% з початку місяця.

Крім того, учасники ринку проігнорували п'ятничні дані американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes про значне зростання числа бурових установок в США. За даними Baker Hughes, за підсумками робочого тижня, що завершився 12 серпня, число бурових установок в країні збільшилося на 17 одиниць, або на 3,94%, до 481 одиниці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: