Кононенко запевняє, що всіляко сприяє приватизації "Центренерго"

П'ятниця, 12 серпня 2016, 19:32

Народний депутат з фракції БПП і один з найближчих соратників президента Ігор Кононенко спростовує звинувачення в затягуванні конкурсу з приватизації державної компанії "Центренерго".

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Фокус".

"Давайте оперувати фактами, а не голослівними звинуваченнями, які проплачені олігархами, що не одержали доступу до "Центренерго" і можливості заробляти на цьому активі", - сказав нардеп, відповідаючи на питання про те, що він робить для прискорення процесу приватизації.

"За моєю ініціативою ще восени минулого року в профільний парламентський комітет внесли законопроект про недопущення банкрутства "Центреенерго". Законопроект провалили зусиллями фракцій Самопомочі і Батьківщини. Ось це факти", - заявив Кононенко.

Реклама:

"Цієї весни, коли розглядали законопроект про недопущення банкрутства "Укргідроенерго", з голосу БПП була внесена поправка, і туди була включена "Центренерго". Це знову ж факт", - додав він.

Кононенко також заявив, що в своїх заявах постійно висловлюється за приватизацію державних активів.

"Розмови, мовляв, давайте почекаємо, зараз війна і через 3-5 років це буде коштувати дорожче - це безвідповідальна позиція. Не будуть ці активи коштувати дорожче", - упевнений депутат.

Раніше ЗМІ повідомляли, що депутат від БПП Сергій Тригубенко, якого називають людиною Кононенка, контролює "Центренерго" і шахту Краснолиманська.

Як відомо, Фонд державного майна переніс приватизацію ПАТ "Центренерго" на 2017 рік.

Раніше, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що вартість енергогенерувальної компанії "Центренерго" за останні п'ять років знизилася уп'ятеро - до 200 млн доларів, подальше затягування її приватизації недоцільне.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!