"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна знову опустилася в рейтингу країн з прав власності

П'ятниця, 12 серпня 2016, 11:17

За результатами 2016 р. показник Індексу прав власності України зберігся на рівні 3,9 пункту з 10 можливих, але в світовому рейтингу країна опустилася на 115 місце з 128 (в минулому році Україна займала 109 місце з 129).

Про це повідомляє прес-служба Українського товариства економічних свобод.

Як зазначається, при цьому в регіональному рейтингу Україна зайняла передостаннє 19-е місце в Східній Європі і Центральній Азії, випередивши лише Молдову.

У 2016-му році індекс був розрахований для 128 країн, на території яких сумарно проживає 93% світового населення і створюється 98% світового ВВП.

Реклама:

Індекс розраховується на основі 10 показників, при цьому дослідники відзначили невелике зростання України за більшістю показників, включаючи "захист прав інтелектуальної власності" (+0,7 пункту) і "контроль над корупцією" (+0,2), проте серйозне просідання за показником "політична стабільність" (-2,4) призвело до того, що загальний показник залишився незмінним.

Дослідження показує, що лідируючі країни в області захисту прав власності мають дохід на душу населення в 21 разів більше, ніж ті, у яких захист прав власності знаходиться на низькому рівні. Перші місця в світовому рейтингу традиційно посіли Фінляндія, Нова Зеландія і Люксембург.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: