"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія оштрафувала Google на 6,7 мільйона доларів

Четвер, 11 серпня 2016, 15:51

Федеральна антимонопольна служба (ФАС) оштрафувала Google на 438 мільйонів рублів (близько 6,7 мільйона доларів) за порушення закону про захист конкуренції.

Про це йдеться на сайті російського відомства.

Ще 18 вересня 2015 ФАС Росії визнала що Google зловживала домінуючим становищем.

Комісія ФАС встановила, що Google надавала виробникам мобільних пристроїв для попереднього встановлення на мобільні пристрої під управлінням операційної системи Android додатків Google, а також її пошукової системи і їх обов'язкового розміщення на пріоритетних позиціях на домашній сторінці пристрою.

Реклама:

У відомстві вважають, що дії Google приводили до заборони попередньої установки інших додатків інших розробників.

"Закону про захист конкуренції необхідно дотримуватися всім компаніям, продукція яких поставляється на територію Російської Федерації - і транснаціональним корпораціям в тому числі", - заявила начальник Управління регулювання зв'язку та інформаційних технологій ФАС Росії Олена Заева.

Як зазначає "Медуза", справа проти Google було порушено за заявою "Яндекса". Російська компанія поскаржилася, що Google дозволяє виробникам мобільних пристроїв встановлювати магазин додатків Google Play лише при виконанні особливих умов.

"Google може ставити будь-які обмеження - аж до заборони на співпрацю з конкуруючими сервісами", - говорилося в заяві "Яндекса".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!