Шотландія забезпечила електрикою всю країну за допомогою вітру

Четвер, 11 серпня 2016, 10:04

Шотландські енергетики за допомогою вітру змогли виробити електрику, обсяг якої був достатній для забезпечення всієї країни на один день.

Про це пише "Прайм" з посиланням на газету Independent.

Йдеться про роботу вітряних турбін для виробництва електрики. У зв'язку з проходженням над Шотландією грозового циклону, супроводжуваного сильними вітрами, турбіни 7 серпня змогли виробити 106% електрики, якою користувався кожен житловий будинок та офіс в країні.

Турбіни виробляли 39,545 мегават-годин протягом доби, а загальне споживання по країні в цей день становило 37,202 мегават-годин, йдеться в повідомленні.

Реклама:

Видання зазначає, що "вітряна електрика" змогла забезпечити все населення, так як в країні сонячне літо і обсяги споживання електрики знаходяться на низькому рівні.

"У неділю погода привнесла незручності багатьом людям, проте це був хороший день для працездатності вітряних турбін, які виробили обсяг денного споживання електроенергії в Шотландії", - сказав директор шотландського відділу Всесвітнього фонду дикої природи Лонг Бенкс.

За його словами, екологічне виробництво електрики стало можливим завдяки політичній підтримці. Він закликав шотландську владу і далі ставити цілі щодо збільшення обсягу електроенергії подібним способом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: