"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ОПЕК підвищила прогноз попиту на нафту в 2016 році

Середа, 10 серпня 2016, 20:43

Організація країн-експортерів нафти підвищила прогноз попиту на нафту в 2016 році на 30 тисяч барелів на добу - до 94,26 млн барелів на добу.

Про це йдеться в щомісячному огляді картелю.

Картель очікує, що наступ зими в Північній півкулі допоможе відновленню балансу на нафтовому ринку.

"Зростання ряду великих нафтопереробних економік, як очікується, буде сприяти збільшенню споживання нафти в найближчі місяці, особливо з початком зими в Північній півкулі", - наголошується в огляді.

Реклама:

"Крім того, зі зростанням попиту на нафту, контанго в контрактах на нафту марок Brent, WTI і Dubai буде звужуватися, що зробить менш вигідним створення запасів нафти. Цей фактор в подальшому буде сприяти скороченню запасів і ребалансуванню ринку", - говориться в огляді.

Прогноз зростання світового попиту на нафту в 2017 році збережено на рівні 1,15 млн барелів на добу (до 95,41 млн барелів на добу).

Попит на нафту ОПЕК в 2016 році зросте на 1,9 млн барелів на добу і досягне 31,9 млн барелів на добу, в 2017 році - збільшиться до 33 млн барелів на добу. У липні, за даними джерел, члени організації добували 33,11 млн барелів на добу.

При цьому ОПЕК поліпшив очікування з видобутку нафти за межами картелю в цьому році. За новою оцінкою вона скоротиться на 790 тисяч барелів на добу і становитиме 56,13 млн барелів на добу, що на 90 тисяч барелів на добу вище попереднього прогнозу.

У 2017 році видобуток за межами ОПЕК очікується на рівні 55,97 млн барелів на добу, на 150 тисяч барелів на добу нижче рівня цього року.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!