"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізниця" хоче залучити мільярд доларів інвестицій за 2-3 роки

Середа, 10 серпня 2016, 19:26

Публічне акціонерне товариство "Укрзалізниця" має намір залучити 1 млрд доларів інвестицій в оновлення рухомого складу та інфраструктури за 2-3 роки.

Про це на зустрічі з представниками американської торгової палати заявив генеральний директор ПАТ Войцех Бальчун, передають "Українські новини".

"Потреба в інвестиціях в вантажний рухомий склад це проект на багато років. І наша мрія - це 9-10 млрд доларів. Але цього не можна зробити за 1 рік. Але це показує, які потреби в інвестиціях в рухомий склад на сьогодні існують", - підкреслив він.

Бальчун зазначив, що близько 88% локомотивів вже досягли кінцевого терміну експлуатації, 3,1 тисячі км колії вимагають ремонту і модернізації, а понад 7 тисяч км колії - постійного технічного обслуговування.

Реклама:

"Відносно інвестицій в рухомий склад та інфраструктуру - ми хотіли б залучити 1 млрд доларів протягом найближчих 2-3 років", - підкреслив він.

У той же час гендиректор "Укрзалізниці" не уточнив джерела залучення запланованих інвестицій.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" з початку 2016 року станом на 5 серпня відремонтувала 990 км залізничних колій.

Публічне акціонерне товариство "Українська залізниця" розпочало свою господарську дiяльнiсть 1 грудня 2015 року.

До складу "Укрзалізниці" входять Донецька, Львівська, Одеська, Південна, Південно-Західна і Придніпровська залізниці, а також інші підприємства і організації єдиного виробничо-технологічного комплексу, що забезпечують перевезення вантажів і пасажирів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: